Pakowarki próżniowe

Ładuję...

Pakowarki próżniowe (maszyny do pakowania próżniowego) stosowane są w gastronomii i przemyśle. Jednym z najczęstszych ich zastosowań jest wydłużanie trwałości produktów i półproduktów żywnościowych.

Ostatnio każda szanująca się restauracja z ambicjami korzysta z tego sprzętu jako elementu procesu obróbki potraw. Różne gatunki ryb i chudych mięs są marynowane, następnie zamykane próżniowo wraz z marynatą. Tak przygotowany wstępnie półprodukt może być później dość długo przechowywany. Przed serwowaniem poddajemy go niskotemperaturowemu gotowaniu w całości (tj. w opakowaniu). Dzięki temu w mięsie pozostają zachowane wszystkie aromaty. Nie parują, ani nie rozpuszczają się w wodzie. Mięso przygotowane w ten sposób jest szczególnie delikatne, a ryby zaskakują bogactwem smaków.

Oferujemy oczywiście nie tylko same pakowarki, ale również niezbędne akcesoria, w szczególności same worki do pakowania.

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 3

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. worki szczelinowe
    Komplet worków szczelinowych (pakowarka listwowa) wym. 16 x 23 cm
    Cena promocyjna 28,11 zł 22,85 zł Normalna cena 36,04 zł
  2. worki gładkie do pakowarki komorowej
    Komplet worków gładkich (pakowarka komorowa) 16 x 23 cm
    Cena promocyjna 21,49 zł 17,47 zł Normalna cena 27,55 zł
  3. worki do gotowania
    Worki do gotowania do 120°C - 100szt. (pakowarka komorowa) wym. 15 x 25 cm
    Cena promocyjna 38,76 zł 31,51 zł Normalna cena 49,69 zł
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 3

na stronę
Ustaw kierunek malejący