Pakowarki próżniowe

Ładuję...

Pakowarki próżniowe (maszyny do pakowania próżniowego) stosowane są w gastronomii i przemyśle. Jednym z najczęstszych ich zastosowań jest wydłużanie trwałości produktów i półproduktów żywnościowych.

Ostatnio każda szanująca się restauracja z ambicjami korzysta z tego sprzętu jako elementu procesu obróbki potraw. Różne gatunki ryb i chudych mięs są marynowane, następnie zamykane próżniowo wraz z marynatą. Tak przygotowany wstępnie półprodukt może być później dość długo przechowywany. Przed serwowaniem poddajemy go niskotemperaturowemu gotowaniu w całości (tj. w opakowaniu). Dzięki temu w mięsie pozostają zachowane wszystkie aromaty. Nie parują, ani nie rozpuszczają się w wodzie. Mięso przygotowane w ten sposób jest szczególnie delikatne, a ryby zaskakują bogactwem smaków.

Oferujemy oczywiście nie tylko same pakowarki, ale również niezbędne akcesoria, w szczególności same worki do pakowania.

Zobacz jako Siatka Lista

1 element

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. pakowarka próżniowa komorowa
    Pakowarka próżniowa komorowa
    4 581,75 zł 3 725,00 zł
Zobacz jako Siatka Lista

1 element

na stronę
Ustaw kierunek malejący