Pakowarki próżniowe

Pakowarki próżniowe (maszyny do pakowania próżniowego) stosowane są w gastronomii i przemyśle. Jednym z najczęstszych ich zastosowań jest wydłużanie trwałości produktów i półproduktów żywnościowych.
Ostatnio każda szanująca się restauracja z ambicjami korzysta z tego sprzętu jako elementu procesu obróbki potraw. Różne gatunki ryb i chudych mięs są marynowane, następnie zamykane próżniowo wraz z marynatą. Tak przygotowany wstępnie półprodukt może być później dość długo przechowywany. Przed serwowaniem poddajemy go niskotemperaturowemu gotowaniu w całości (tj. w opakowaniu). Dzięki temu w mięsie pozostają zachowane wszystkie aromaty. Nie parują, ani nie rozpuszczają się w wodzie. Mięso przygotowane w ten sposób jest szczególnie delikatne, a ryby zaskakują bogactwem smaków.
Oferujemy oczywiście nie tylko same pakowarki, ale również niezbędne akcesoria, w szczególności same worki do pakowania.
Korzystamy z cookies --- oraz --- JESTEŚMY DLA PROFESJONALISTÓW --- przeczytaj:
Ta strona wymaga stosowania cookies do pełnego działania. Informacje przechowywane w cookies opisane są w naszej Polityce Prywatności. --- Nie prowadzimy sprzedaży konsumenckiej. Sklep otogastro.pl prowadzi sprzedaż dla jednostek budżetowych (m.in.: szkół, przedszkoli, DPS, SW), organizacji kościelnych, osób prawnych oraz przedsiębiorców w rozumieniu ustawy z dnia 2 lipca 2004r. o swobodzie działalności gospodarczej.
- Głębokość [cm] 24,00 - 24,99 Usuń ten element