Oferujemy wyposażenie dla gastronomii, urządzenia gastronomiczne z serwisem i projekty lokali.

Connect with Facebook

Projekt gastronomiczny

Nasze wieloletnie doświadczenie w sprzedaży systemów wyposażenia gastronomii pokazało, że wielu inwestorów w obiekty gastronomiczne popełnia różne błędy, których można uniknąć jeszcze przed rozpocząciem inwestycji. Warto skorzystać z doświadczenia!


Projekt gastronomiczny powinno się powierzyć fachowcowi na samym wstępie. Dzięki temu zyskamy pewność, że nasz budżet zostanie optymalnie wykorzystany, a projekt będzie zgadzał się ze specyfiką przyszłego punktu gastronomicznego. Projekty realizowane przez nas uwzględniają szereg zagadnień i oferują wiele korzyści.

Specyfika lokalu

Każdy punkt dużej, czy małej gastronomii jest inny i wymaga innego podejścia. Różnią się wielkością, przeznaczeniem, rodzajem produkcji; niektóre działają sezonowo, inne stale. Uwzględnienie specyfiki lokalu jest zwykle najważniejszym aspektem projektu. W zależności od tej specyfiki dokonywać będziemy wyboru wyposażenia.

Wytyczne techniczno-technologiczne

Poprawna organizacja pracy, zastosowanie własciwych technologii  podnosi rentowność lokalu, pozwala obniżyć zatrudnienie i zwiększyć jego zdolność przetwórczą. W ramach realizowanego projektu dostarczamy wytycznych, co do wykorzystania optymalnych technologii odpowiadających przeznaczeniu punktu, ale również wkazówek dla architektów określających na przykład wymiary pomieszczeń, rozmieszczenie ciągów komunikacyjnych, przyłączy energetycznych, gazowych, wodnych i ściekowych, systemów wentylacji itp.

Uwarunkowania dotyczące bezpieczeństwa sanitarno-epidemiologicznego

Kontakt z żywnością oznacza ryzyko skażeń, dlatego niezbędne może być przygotowanie dokumentacji dla SANEPIDu i uzyskanie jego zatwierdzenia. Do zatwierdzenia konieczne jest spełnienie przez projekt określonych norm.

BHP, HACCP i PPOŻ

Punkt gastronomiczny musi również spełniać określone normy bezpieczeństwa. I to zarówno bezpieczeństwa zatrudnionych w nim pracowników, jak i klientów lokalu. W ramach projektu gastronomicznego dostarczamy niezbędnych wytycznych również w tym zakresie. Nasze doświadczenie pozwala nam również przygotować projekt tak, aby ułatwić uzyskanie niezbędnych zatwierdzeń.

Optymalny wybór dzięki doświadczeniu

W naszej ofercie posiadamy wiele tysięcy produktów pochodzących od kilkudziesięciu dostawców. Stale ją rozszerzamy i nieustannie kształcimy się uczestnicząc w szkoleniach organizowanych przez producentów. Dlatego możemy dla Państwa przygotować ofertę, która będzie nie tylko najlepiej dopasowana do Państwa potrzeb, ale również uwzględni to, co aktualnie na rynku jest najlepsze, najwydajniejsze i najtańsze.