Oferujemy wyposażenie dla gastronomii, urządzenia gastronomiczne z serwisem i projekty lokali.

Connect with Facebook

Pakowarki próżniowe

Pakowarki próżniowe stosowane są w gastronomii i przemyśle. Jednym z najczęstszych ich zastosowań jest wydłużanie trwałości produktów i półproduktów żywnościowych.

Ostatnio każda szanująca się restauracja z ambicjami korzysta z tego sprzętu jako elementu procesu obróbki potraw. Różne gatunki ryb i chudych mięs są marynowane, następnie zamykane próżniowo wraz z marynatą. Tak przygotowany wstępnie półprodukt może być później dość długo przechowywany. Przed serwowaniem poddajemy go niskotemperaturowemu gotowaniu w całości (tj. w opakowaniu). Dzięki temu w mięsie pozostają zachowane wszystkie aromaty. Nie parują, ani nie rozpuszczają się w wodzie. Mięso przygotowane w ten sposób jest szczególnie delikatne, a ryby zaskakują bogactwem smaków.

Oferujemy oczywiście nie tylko same pakowarki, ale również niezbędne akcesoria, w szczególności same worki do pakowania.

14 produkt(ów)

na stronę

Siatka  Lista 

Ustaw kierunek malejący

14 produkt(ów)

na stronę

Siatka  Lista 

Ustaw kierunek malejący